Sokan kiváncsiak voltatok a teljes szövegre, amit Zsuzsival közösen írtunk meg! Ime...:

BEVONULÓ ZENEFreddie Mercury Somebody to love

Leülnek

Kedves Jegyespár, kedves szülők, rokonok és jó barátok!

Szeretettel üdvözlök minden megjelentet ezen a gyönyörű nyári délutánon.Esküvő alapos gyanúja miatt jelent meg előttem e két reményteli fiatal. Örömmel informálom Önöket, hogy a szálakat sikeresen felgöngyölítettük, melyet idézzünk is fel kicsit dióhéjban. Az ügy kezdete egészen 1978-ig vezet vissza, amikor is október első napján Macóka meglátta a napvilágot, de akkor még nem is sejtette, mi fog itt ma történni röpke 30 év után. Néhány év elteltével februárban, megszületett Zsuzsi is aki akár Szabolcs is lehetett volna. Állítása szerint születésekor ő sem tervezte így az eseményeket, és nem számított ilyen fordulatokra.

Az évek gyorsan elteltek, hosszú és boldog gyermekkor, bohó ifjúkor és kalandosan induló felnőttkor után 2006. októberében, egy ártatlan találkozással indult ismeretségük. Merő véletlenek sorozatának köszönhetően, egyszerre jelentek meg egy buliban Husos barátuknál, aminek eseményei inkább ködösek mintsem tiszták lennének - tekintve az első találkozást megillető azonali szerelem mámorítóan alkoholos illatát, de végül közös taxival indultak hazafelé. Érzéseiket egymás iránt minden esetre remekül titkolták egészen másnapig, amikor újra találkoztak, hogy felidézzék az elöző napi történéseket, de most már a buli elemek nélkül, ami annyira jól sikerült, hogy egy párként kezdték meg a másnapot, tehát elkezdtek "jááárni!".

A kezdeti akadályok ellenére, mindketten rádöbbentek döntésük helyességére, és gyorsan felismerték, hogy új, sosem képzelt lehetőségeket rejt a közös út, amely felgyorsította az egyébként sem lassú események váratlan és meglepő sorozatát.

A villámgyors összeköltözés után, pár hónappal későbbre datálódik első igazán meglepő lépésük, itt kerültek először komolyabban a látókörünkbe, amikor is megvették közös lakásukat, melyet közös egyetértésben be is rendeztek, kezdve a konyhával, folytatva a számítógép teremmel - khm elnézést: d o l g o z ó szobával, és kiegészítve a mellék helység funkcionalítását egy szerverteremmel is. A hullámok valamennyire csendesedtek átmenetileg, de a következő fordulópontra sem kellett sokáig várni. Tavaly év végén a NAGY gazdasági válság kezdetén a pár férfi tagja, megelégelve a világ szomorú sorsát, lelkesítő példára szánta el magát: megkérte a lány kezét. Zsuzsi habozás nélkül igent mondott, bár a jelenet a fejében már többször lejátszódott így igen jól be volt gyakorolva, viszont boldogsága határtalan volt. Ez volt az a pont, amikor megjósolhattuk az ’esküvés’ előbb-utóbbi bekövetkeztét. A pontos időpontot nem sokkal később el is döntötték, és a mai napban határozták meg. A folyamatos megfigyelésük alatt szorgos szervezkedést és alapos, minden részletre kiterjedő készülődést ugyan nem láthattunk, de szerelmük egymás íránt töretlen, így láthatják, hogy semmit nem bíztak a véletlenre. Tehát kijelenthetem, hogy eme ifjú pár mindent elsöprően szereti egymást.

Önök, mint fültanúk előtt megállapítom, hogy a házassági szándék vitathatatlanul fennáll. A lehetséges büntetési tételek változatosak, szerepel közöttük az örökös béklyó és rabiga - de ugyanúgy kiróható a holtig tartó boldogság is. Csak az előttem álló két fiatalon múlik, hogy mi lesz az ítélet.

Kedves ifjú pár, eddigi életük valóban legnagyobb döntését hozták meg akkor, amikor szerelemmel a szívükben megjelentek előttem azzal a szándékkal, hogy egymással házasságot kössenek, ’megesküdjenek’.

FELÁLLNAK
És most, ahogy ígértem, az itt megjelentek mindannyian fültanúi lehetnek Zsuzsi és Máté vallomásának.

Kedves Jegyespár, kérem, hogy az általam feltett kérdésre határozott igennel – vagy nemmel – válaszoljanak.

Kijelenti-e Ön, Fáy Zsuzsi, hogy az itt jelenlévő Visky Mátéval házasságot köt, jóban, rosszban a jót látja?

Kijelenti-e Ön, Viky Máté, hogy az itt jelenlévő Fáy Zsuzsit feleségül veszi, jóban rosszban a jót látja?

Az ifjú pár legyen boldog örökké, még legalább hatvan évig, amíg a halál el nem választja őket!

Egybehangzó ’igen’ kijelentésük alapján, kijelentem, hogy Fáy Zsuzsi és Visky Máté mostantól házastársak.

A házassági anyakönyv aláírására elsőként a kedves feleséget kérem…

(ALÁÍRÓ ZENE –Whit or Whitout you - U2)

A férjet kérem…

A feleség tanúját kérem…

A férj tanúját kérem…

(a szertartásvezető is aláír)

ZENE HALKAN MEGY TOVÁBB

Kedves Fiatalok, engedjék meg, hogy először egy verssel köszöntsem Önöket, mint új házasokat.

„Azt adom, mi legnagyobb: a szívemet,

Mely útra kelt és felkutatta a tiedet.
Rejts el, őrizz, éltess engem kedvesem.
Én veled leszek, és Te leszel a mindenem.”

ZENE VÉGE

E gondolatok jegyében, szeretetük és összetartozásuk szimbólumaként húzhatják egymás ujjára a karikagyűrűket. A gyűrű a végtelenséget is jelenti, nincs kezdete, és nincs vége. Egy hosszú életen át őrizzék ezeket a kovácsolt gyűrüket, ha ránéznek, mindig kapcsolatuk végtelen forrása jusson eszükbe.

Most megkérem Önöket, hogy húzzák egymás ujjára, mint férj és feleség. Kérem, szíveskedjenek idejönni az asztalhoz. (FELESÉG LETESZI A CSOKROT.)

Először a férjet kérem, hogy fogja meg feleségének gyűrűjét… (MEGFOGJA A GYŰRŰT)… húzza az ujjára… (FELHÚZZA)… Legyen ez a gyűrű biztosíték, hogy életük végéig szeretni fogják egymást, és hűségesek lesznek egymáshoz. Most pedig megkérem a feleséget, hogy fogja meg férjének gyűrűjét… (MEGFOGJA A GYŰRŰT)… húzza az ujjára… (FELHÚZZA)… Kívánom, hogy házasságuk ilyen végtelen legyen, mint ez a két ékszer.

Fogják meg egymás kezét, nézzenek egymás szemébe és az ’igent’ pecsételjék meg az első hitvesi csókkal.


Köszönöm szépen. Foglaljanak helyet (CSOKOR VISSZA). Ülnek.

Zsuzsi és Máté már nem csak egy pár, hanem házaspár, egy család. A mai naptól házastársként élik majd a mindennapjaikat, nemcsak érzelmileg, hanem jogilag is összetartoznak. Mint házastársak felelősséggel tartoznak egymásért. Csakis Önökön múlik, hogy milyen boldogok lesznek egymással, hogy az egymásnak ajándékozott életüket milyen tartalommal töltik meg. Kívánom, hogy egész életükben együtt tudják ünnepelni augusztus 21-ét, és hosszú évek múlva is szívesen és szeretettel emlékezzenek vissza a mai napra, amely az Önök piros betűs ünnepe.


Kívánom, hogy egész életükben mindig nagyon szeressék egymást. Segítsék a társukat jóban, rosszban egyaránt. Soha ne feledjék, lehet az élet gondtalan, derűs, de jöhetnek sokkal vidámabb napok is, melyet biztos nem szeretnének egymás nélkül eltölteni. Életük összekötésével a legszebb ajándékot adták egymásnak, önmagukat. Akkor szorítsák majd erősen most igennel összekötött kezüket, soha ne fogyjon el a szívükből a szeretet, mert együtt sokkal könnyebb lesz gyermekeket nemzeni mint külön külön. Nagyon régi igazság, hogy a megosztott öröm dupla öröm, a megosztott pedig bánat szóba sem jöhet.

Az ember nem magányra született, ezért találta fel az internet. Önök is keresték, és meg is találták azt az embert, aki mellett boldognak érzik magukat. A folyamatos boldogságért tenniük kell, de ezt már tudják, mint ahogy mindenki tudja. Ami igazán fontos hogy itt vannak, együtt vannak, tele tervekkel és jövőképpel, melyben Önök a főszereplők. Ha ezt fogják szem előtt tartani a hétköznapokban, biztos vagyok abban, hogy elérik azokat.


A házasság nem csak szerepet jelent, hanem esküvői bulit is a szertartás után. Kivánom minden egybegyültnek, hogy érezze legalább olyan jól magát, mintahogy ez a két fiatal fogja tenni azt az elkövetkezendő évek során.


Ezen a szép napon különleges jelentőséget kap szüleik iránti szeretetük, tiszteletük, akik oly nagy odaadással, gondossággal nevelték fel Önöket, tanították meg a szépre, a jóra. Bár meghálálni sosem lehet a szülői szeretetet, de továbbadni igen, és úgy próbálják viszonozni azt a sok szép jót, amit Önök kaptak tőlük. Most szüleik is boldogok, hisz Önöket is annak látják. Kívánom, hogy nagyon sokáig legyenek még gyermekek, és nagyon sokáig élvezzék még szüleik szeretetét. Boldog házasságukkal bearanyozzák szüleik életét.

SZÜLŐKÖSZÖNTŐ ZENE – Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni

HALKAN INDUL

A szülők engedjék meg, hogy gratuláljak a gyermekekhez. Kívánom, hogy legyen nagyon-nagyon sok örömük gyermekeik házasságában és majd az unokákban.


ZENE HANGOS

(ELŐSZÖR FELESÉG SZÜLEII… MAJD FÉRJ SZÜLEI...)

Állnak.

Kedves Házaspár. Kívánom Önöknek, hogy a mai nap öröme és boldogsága kísérje házasságuk hétköznapjait. Kívánom, hogy mindazt érjék el közös életükben, amire a mai napon reményteljesen vágynak, amit elterveztek.

Kedves férj, vigyázzon feleségére, hogy mindig ilyen boldog legyen, mindig ilyen szép legyen. Ezt úgy éri majd el, hogyha fáradtan hazaér a munkából, akkor nem alszik el előbb éjszaka mint azt oly gyakran tette házasság előtt.

Kedves feleség, teremtsen olyan otthont, olyan légkört, melybe a férj mindig szívesen tér haza. Ez az Ön feladata lesz, elrakni az apró kis tárgyakat a lakás különböző pontjairól mely megtöri szeretett férje harmoniáját:)

Kedves Fiatalok, kívánom Önöknek, hogy sikerüljön életükben mindaz, amit elgondoltak, amit elterveztek, és ilyen boldogok legyenek életük végéig.


Gratulálok!

És most kérem a kedves szülőket, hogy csatlakozzanak hozzánk koccintani az ünnepi pezsgővel az ifjú házaspár tiszteletére.

ZENE HANGOS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blogunk

Ez itt Fáy Zsuzsa és Visky Máté családi blogja, a család fontos eseményeiről:)

ESKÜVŐ

Legfontosabb eseményünk most az esküvő, melynek részleteiről itt olvashatsz.

Időpont
: 2009. augusztus 21. 16:30
Helyszín: Budapest Busuló Juhász Étterem
Jelentkezés:


Rendszeres olvasók